Login or create an account
CloseClient returnat
Sunt un client returnat
Login or create an account
CloseRegister Account
If you already have an account with us, please login at the login form.
Contul tău a fost creat!
Vă mulţumim pentru înregistrarea cu Frapperie.ro!
Veţi fi anunţat prin e-mail după ce contul a fost activat de către proprietarul magazinului.
Dacă aveţi întrebări cu privire la funcţionarea acestui magazin online, vă rugăm să contactați proprietarul magazinului.
Deconectare cont client
V-ați deconectat contul cu succes. Vă recomandăm să închideți și să părăsiți computerul pentru a vă asigura că informațiile dvs. sunt în siguranță. Vă informăm că coșul de cumpărături a fost salvat, astfel încât să vă puteți relua cumpărăturile de unde le-ați lăsat când vă reconectați la contul dvs. de utilizator. Vă mulțumim pentru încrederea acordată magazinului nostru online.
CAFEA BOABE ETOLIA ETHIOPIA YIRGACHEFFE, 1Kg
- 129.99 LEI149.99 LEI
- SKU: 6426390836236
- Brand: Etolia
- Status: 2 - 3 zile
Pret cu TVA inclus
Etolia Ethiopia Yirgacheffe este o cafea boabe proaspat prajita, 100% Arabica. Sortiment: Yirgacheffe, Grade 1, varietate Heirloom, procesare naturală.
Rrecolta 23/24,
Scor SCA 87.
Caracteristici:
Regiune: Sidamo, Yirgacheffe, Limu, Jima, Lekempti, Harrar
Altitudine: 1400 - 2200m
Varietati: Etiopiene clasice, ex: Heirloom
Procesare: Fully washed, uscat pe paturi inaltate
Gust: dulce, aromat. Note de căpșuni și piersică coaptă.
Corp: corp catifelat, ușor ca ceaiul.
Prajire: Mediu City
Aciditate: 4/5
Corp: 4/5
Aromă: 5/5
Etolia Ethiopia Yirgacheffe are o aciditate dulce, fructată, corp catifelat, note de căpșuni și piersică coaptă. Retrogustul este bogat si de durata.
Ethiopia este cunoscuta ca fiind locul unde a aparut cafeaua, precum se spune in legenda pastorului Kaldi. In prezent, aproximativ jumatate din populatia tarii lucreaza pe plantatii de cafea, detinute de multe ferme micute. Uneori suprafata plantatiei nu depaseste 1ha. Cresterea cafelei este favorizata de climatul zonei si de prezenta solului vulcanic, bogat in minerale. Acest sortiment a preluat denumirea dupa zona in care creste, Sidamo, situata in sud-estul Ethiopiei, unde cafeaua creste la altitudini intre 1500 si 2200 metri.
Multe cafele certificate din Ethiopia vin din Oromia Coffee Farmers Cooperative Union (OCFCU), o cooperativa restransa a micilor fermieri din toate zonele cultivabile ale regiunii Oromia, ce contine 65% din terenul cultivabil.
